fullsizeoutput_1aeb
img_6186

Henk Popijus

Mijn levensverhaal begint in november 1964 in Dordrecht. Ik ben opgegroeid in een zeer rustige en veilige omgeving en ik heb dankzij mijn ouders een hele fijne en zorgeloze jeugd gehad. Ik heb gestudeerd aan de H.E.A.O. in Rotterdam en in 1987 is mijn werkzame leven begonnen.

 

In 1992 ben ik getrouwd en in de jaren daarna vader geworden van drie zonen. De laatste jaren van deze relatie zijn erg moeizaam verlopen en uiteindelijk heb ik besloten om te gaan scheiden. De periode na de scheiding is voor mij een hele heftige, verdrietige en emotionele periode geweest. Het is een periode geweest die ik niemand maar dan ook echt niemand gun. Tegelijkertijd is het een periode geweest die mij veel inzichten heeft gegeven en die mij bij mijzelf heeft gebracht. Ik ben erachter gekomen wie Henk echt is en waar hij energie van krijgt. Ik heb ook ervaren hoe je kunt loskomen uit relaties waarin je vast zit en hoe je jezelf staande kunt houden op het moment dat mensen die dichtbij je staan je proberen te raken en uit balans proberen te brengen. Ik heb ervaren hoe je jezelf kunt ontkoppelen van negatieve relaties  en gebeurtenissen en hoe je vanuit vertrouwen nieuwe relaties kunt opbouwen en nieuwe ervaringen kunt aangaan.

 

Ik heb het heft in eigen hand genomen en daardoor weer grip gekregen op mijn leven. Ik ontkoppel mij van relaties die ik als niet prettig ervaar en ga vanuit mijn gevoel nieuwe relaties aan met mensen die iets toevoegen aan mijn leven en ik aan dat van hen. Situaties die ik als niet prettig ervaar heb ik leren omzetten in het aangaan van nieuwe ervaringen.

Life Is For Living betekent letterlijk "Het Leven is om te Leven". Ondanks dat mijn leven ook niet altijd even gemakkelijk is, kan ik wel volmondig zeggen dat ik op dit moment het leven leef dat ik wil leven met mensen die mij dierbaar zijn.