promo 4

Het Leven is om te Leven

Is er een verband tussen LOSLATEN en LEVEN? Absoluut! Waarom laten bomen in de herfst hun bladeren vallen? Dit doen zij om de winter te kunnen overLEVEN. In de winter kunnen de boomwortels namelijk geen vocht meer opnemen en zou de boom verdrogen door het vocht dat via zijn bladeren verdampt. Dus weg met dat vocht verdampende blad en loslaten.

 

Net als bomen moeten wij (onprettige) situaties LOSLATEN om te overLEVEN. Doe je dit niet, dan blijf je emotioneel geraakt worden en uit balans gebracht worden. Je wordt boos, angstig, verdrietig, je raakt gefrustreerd, staat er mee op en gaat er mee naar bed en het kost je heel veel energie.

 

LOSLATEN betekent dat er ruimte ontstaat voor iets nieuws.  Als je dit weet waarom kan je dan zo moeilijk loslaten? Ben je bang voor het onbekende? Ben je bang voor de leegte die er mogelijk ontstaat? Geeft niet-loslaten je een bepaalde zekerheid?

 

Wat betekent niet LOSLATEN voor jou? Wat betekent dat voor jouw LEVEN? Leef jij het leven zoals jij dat wil?

 

Herken je het bovenstaande en kom je er zelf niet uit?  Wil je professionele ondersteuning door een NOBCO gecertificeerd coach, coach Enneagram Integratie Kunde, coach Neuro Linguïstisch Programmeren, Reiki behandelaar en ervaringsdeskundige en neem dan  contact  met ons op.