IMG_2099

 

 

Basisopleiding Enneagram

Mensen gedragen zich op een bepaalde manier, maar waarom en wat heeft dat te maken met het Enneagram. Het antwoord is heel veel. Het Enneagram is een eeuwenoud model dat inzicht geeft in iemands persoonlijkheidstype en zijn of haar sterke punten, ontwikkel punten, gedrag in een ontspannen of stresssituatie, verdedigingsmechanismen, drijfveren en valkuilen.

 

DE KRACHT VAN HET ENNEAGRAM

Hoe vaak gebeurt het jou dat gesprekken anders verlopen dan je van te voren had verwacht en bereik je niet het gewenste resultaat? Je gesprekspartner schiet in de weerstand, draait om de hete brij heen of schiet vol en begint te huilen.

Hoe komt dit? Onvoorspelbare communicatie ontstaat als mensen elkaar niet meer willen “verstaan”. Mensen willen elkaar niet meer begrijpen en passen daarom een bepaalde strategie toe.

Inzicht in jouw strategie maar ook die van je gesprekspartner zorgt ervoor dat je sneller tot het gewenste resultaat kunt komen. Als je inzicht in jouw strategie en die van je gesprekspartner hebt, kan je jouw kwaliteiten beter inzetten maar ook zal je ook je eigen valkuilen en die van je gesprekspartner sneller herkennen.

 

Het Enneagram is een eeuwenoud persoonlijkheidsmodel dat negen persoonlijkheidstypen onderscheid. Het geeft inzicht in jouw achterliggende strategieën en die van anderen. Het  Enneagram geeft jouw inzicht in de strategie van jouw persoonlijkheidstype maar ook van de overige 8 persoonlijkheidstypen. Hierdoor wordt het mogelijk om een effectievere, betere en ook leukere samenwerking te realiseren. Voor elk persoonlijkheidstype geeft het Enneagram praktische inzichten in de sterke en ontwikkel punten, het gedrag is een ontspannen en stresssituatie, verdedigingsmechanismen, drijfveren en valkuilen. Wat betekent dit voor jou? Het Enneagram geeft je handvatten waarmee je effectiever kan communiceren en betere resultaten kan realiseren.

 

Wat levert de training jou op?

Tijdens deze training krijg je inzicht in jouw meest dominante persoonlijkheidstype en de sterke en ontwikkel punten, het gedrag in een ontspannen en stresssituatie, het verdedigingsmechanisme, en de drijfveren en valkuilen van dit type.

 

Daarnaast krijg je inzicht in de overige acht persoonlijkheidstypen en hun karakteristieken.

 

Wat kan je hiermee? Inzicht in je eigen persoonlijkheidstype en de andere acht typen, helpt je je eigen drijfveren beter te begrijpen en zorgt ervoor dat je gesprekken effectiever en efficiënter verlopen en dat je het gewenste resultaat makkelijker bereikt.

 

De opleiding is een combinatie van een theoretisch kader en een praktische aanpak. De inzichten die je verkrijgt kan je gedurende je hele leven inzetten voor jouw communicatie, verbinding met anderen en inzichten waarom gesprekken verlopen zoals ze verlopen. Kortom inzicht in je eigen handelen en in dat van anderen.

 

Praktische informatie en investering

De tweedaagse Basisopleiding Enneagram wordt gegeven in Gorinchem*).Het aantal deelnemers aan de training is minimaal 8 en maximaal 10. De training start om 10.00 uur en eindigt om 16.30 uur. De kosten van de training en hand-out bedragen € 225,-- inclusief btw. Voor koffie, thee en een gezonde lunch wordt gezorgd.

 

*) Wil je de training op een eigen locatie volgen, neem dan even contact met ons op via info@lifeisforliving.nl of 06-44834000.

 

Life Is For Living©