fullsizeoutput_1aae

Net toen de rups dat dat zijn leven voorbij was, werd hij een vlinder

Op een dag ontdekte een man een cocon in de natuur. De man was gefascineerd hoe een rups deze cocon had gecreëerd om zich te ontwikkelen tot vlinder.

 

De cocon had een kleine opening en het moment was aangebroken dat de vlinder probeerde door het gaatje te ontsnappen. Het viel niet mee, het was een ware worsteling. Op een bepaald moment stopte het proces. Het was kennelijk te zwaar voor de vlinder om uit de cocon te komen.

 

De man besloot de vlinder te helpen. Met een schaar maakte hij de opening in de cocon groter. De vlinder kon daarna makkelijk ontsnappen. Maar er was iets vreemds aan de hand. De vlinder had een gezwollen lijfje en gerimpelde vleugels. Raar, maar dat zou straks wel bijtrekken, dacht de man. Niets was echter minder waar, de vlinder bleef misvormd waardoor hij niet kon vliegen.

 

Toen pas realiseerde de man zich dat de vlinder de worsteling om door het gaatje naar buiten te kunnen nodig had voor de vorming van zijn lijfje. Door te persen, gaat er vocht van het lijfje naar de vleugels waardoor de vleugels stevig worden en de vlinder kan vliegen.

 

Dit korte verhaal laat het belang van een worsteling zien. De vlinder heeft letterlijk weerstand nodig om zijn vleugels uit te kunnen slaan en te kunnen vliegen. Weerstand is lastig maar voor de vlinder noodzakelijk.

 

Ook in ons persoonlijke leven hebben we te maken met weerstand, bijvoorbeeld na een scheiding of na het beëindigen van een relatie. Het overwinnen van weerstand maakt je als mens sterker, echter regelmatig blijven we in de weerstand hangen en is het een belemmering om weer te gaan leven en de draad van ons leven weer op te pakken.

 

Weerstand heeft zeker toegevoegde waarde bij je persoonlijke ontwikkeling als je er niet in blijft hangen waardoor levensdagen en levensvreugde aan je voorbij gaan. Wetende dat je leven elke dat een dag korter wordt en tijd niet te koop is, laat je dit toch niet gebeuren?

 

Life Is For Living©