Je moet er wel iets voor doen

 

Lang geleden was er een koning die een rotsblok op de weg had laten neer leggen. Hij wachtte en wachtte of iemand het rotsblok zou verwijderen.

 

Enkele rijke kooplieden en leden van de hofhuishouding kwamen er meerdere keren voorbij. Ze liepen allemaal om het rotsblok heen. Velen klaagden steen en been over het rotsblok dat midden op de weg lag. “De koning deed veel te weinig aan het onderhoud van de wegen” vonden zij.

 

Op een bepaald moment kwam er een boer aan met in zijn handen vele verse groenten. Toen hij het rotsblok zag, legde hij zijn groenten neer en probeerde het rotsblok weg te duwen. Het rotsblok was enorm zwaar, maar de boer liet zich niet kennen. Het lukte hem uiteindelijk om het rotsblok van de weg af te duwen.

 

Toen de boer zijn groenten weer oppakte, zag hij op de plaats waar het rotsblok had gelegen een klein zakje op de grond liggen. In het kleine zakje zaten gouden munten en een bericht van de koning. De koning had geschreven dat het goud voor de persoon was die het rotsblok van de weg af geduwd had.

 

De boer leerde iets wat vele mensen nooit zouden begrijpen. Een obstakel is een kans om je omstandigheden te verbeteren. Overwin de obstakels die op jouw pad komen en leer hiervan.

 

Een obstakel is een breed begrip. Voor mij is een obstakel iets dat in de weg staat om je (levens)doelen te realiseren. Wat staat jou in de weg en blokkeert jou om het leven te leven wat de verdient en je dromen te realiseren? Ik ben erg benieuwd naar je antwoord. Als je wilt mag je je antwoorden en eventuele vragen naar mij mailen. Ik zal je vragen beantwoorden. Je antwoorden of vragen kan je ook hier invullen.

Life Is For Living©